måndag 23 januari 2012

Ingefärsglass





Ingredienser
2 äggulor
1 dl socker
2 dl vispgrädde
3 dl mjölk
1 bit ingefära, ca 50 g (skalad färsk)
1 1/2 bit syltad ingefära

Blanda gulor, socker, grädde, mjölk och skivad färsk ingefära i en kastrull. Sjud under vispning till en tjock sås. Låt kallna. Finhacka den syltade ingefäran, ta upp den färska och tillsätt den syltade ingefäran. Kör i glassmaskin ca 20 min, ställ in i frys.

Testade att göra ovan recept i min nya glassmaskin jag fick i julklapp Centurion GN-100 ca 300 kr. Måste säga att resultatet inte blev så lyckat. Glassen smakade väldigt äggigt. Konsistensen påminde mer om parfait än om "äkta glass" även om ingefärssmaken var god. Jag utelämnade den syltade ingefäran men tror inte det hade någon större betydelse. Glassen får betyget 2 av 5. Glassmaskinen kommer recenseras efter några fler tester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar